П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Подаруй вишиванку захиснику: у Чернівцях збирають вишиті сорочки Подаруй вишиванку захиснику: у Чернівцях збирають вишиті сорочки

    У Чернівцях збирають вишиті сорочки, аби наші військові змогли одягнути їх у День української вишиванки. Відзначається він у третій четвер травня, і цьогоріч припадає на 19-те число. До цього часу організатори акції хочуть зібрати якомога більше сорочок, аби відправити їх бійцям.

    Про це у середу, 11 травня, йдеться в сюжеті ТСН.

    Кажуть, коли вчергове передавали бійцям амуніцію, ті самі попросили у них вишиті сорочки. На цей запит відгукнулися майстрині з усієї країни. Частина передала вже свої готові вироби, деякі – сіли спеціально відшивати сорочки. Назбирали вже кілька десятків вишиванок. Візерунки – і традиційні українські, і сучасна патріотична символіка. Здебільшого кольори червоно-чорні, а ще зелені – під колір військової форми. Вишиванки повезуть бійцям наступного тижня – в першу чергу на Схід та Південь країни.

    “Сьогодні ми маємо замовлення на понад 100 сорочок – це адресно від військових. Ми спробуємо зібрати більше. Військові кажуть – щоб захищала, щоб була як оберіг”, – розповідає організаторка акції Леся Воронюк.

    Найсвіжіше

    Популярне