Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Словацькі ЗМІ розкрили зв’язок прем’єра Угорщини Орбана, який блокує низку санкцій проти рф, з російським Сбербанком

    Юридичні особи, пов’язані з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, що спеціалізуються на торгівлі природним газом, виробництві залізничних вагонів, транспортних послугах, логістиці, атомній енергетиці, будівництві, мають сталі комерційні зв’язки з російським Сбербанком.

    Про це повідомили у словацькому виданні InfoDnes.sk, пише «Патріот Донбасу».

    Зазначається, що Угорщина навмисно не дає відключити від SWIFT російського Сбербанку – одного з найбільших банків російської федерації. Як виявилося, він має тісні зв’язки з компаніями угорських олігархів, близьких до Орбана.

    Зокрема з’ясувалось, що у Сбербанку відкрито рахунки угорських компаній, які займаються проєктами разом із росіянами. Насамперед йдеться про компанії, які займаються торгівлею природним газом, а також виробництвом залізничних вагонів, атомною енергетикою та іншим.

    Названі також імена деяких олігархів: Іштван Гаранчі та Ласло Сійя.

    Як відомо, Орбан виконує роль путінського адвоката в Європі і постійно перешкоджає внесенню до секційних списків Євросоюзу двох російських олігархів з оточення путіна: Кантора та Грефа. Також він проти санкцій проти очільника рпц моспатріарха кіріла (гундяєва), який схвалює війну проти України та благословляє російських військових злочинців на вбивство українців.

    Найсвіжіше

    Популярне