Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій «во ім’я Христа» попросив Путіна випустити військових із Маріуполя

    Очільник Московського патріархату в Україні (РПЦвУ) митрополит Онуфрій (Березовський), який у своїх службах продовжує згадувати ім’я московського патріарха, як «гаспадіна нашего кіріла», звернувся до президента Росії з приводу ситуації в Маріуполі.

    Звернення опубліковано на офіційному сайті РПЦвУ.

    У своєму зверненні до путіна Онуфрій простить дати можливість евакуювати з Маріуполя як цивільних, так і військових, та апелює до путіна фактом, що його сім’я під час Другої світової пережила блокаду Ленінграда.

    Звертаючись до путіна Онуфрій сказав: «сподіваємося, що Ви по-християнськи погодитеся на процедуру Extraction для українського гарнізону в Маріуполі, і дасте можливість громадянським особам, поліцейським, прикордонникам і військовим, які перебувають в оточенні, вийти на контрольовану Україною територію або на територію третіх країн».

    «Тяжке становище, в якому опинилися жителі та захисники Маріуполя, спонукає мене просити вас як людину, сім’я якої пережила блокаду Ленінграда, а старший брат Віктор загинув у 1942 році. … У такому ж становищі сьогодні перебувають жителі Маріуполя та його захисники. Мій пастирський обов’язок просити Вас про надання можливості всім, хто цього бажає, покинути місто Маріуполь – і цивільним особам, і військовим», – йдеться в зверненні Онуфрія.

    Варто зазначити, що жоден єпископ РПЦвУ і в тому числі Онуфрій не засудив проповіді московського патріарха Кіріла (Гундяєва), який неодноразово благословляв та всіляко підтримував звірства путінської армії в Україні та говорив, що росія ні на кого не нападала. Очільник РПЦвУ Онуфрій (Березовський) продовжує тримати зв’язок з москвою та визнавати протекторат Кремля над філією РПЦ в Україні – так званою «УПЦ» МП.

    З усім тим з початку повномасштабної війни рф з Україною РПЦвУ покинули близько 200 парафій. Всі вони приєднались до Православної Церкви України.

    Нагадаємо, релігійний експерт Олександр Єфременко назвав сучасну Росію  ґвалтівником-вбивцею з великим золотим хрестом на грудях. 

    Найсвіжіше

    Популярне