Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти прицільним вогнем знищили на Донеччині храм «УПЦ» МП

    російські війська прицільним ударом знищили Свято-Георгіївський скит Святогорської Успенської лаври Московського патріархату в селі Долина Донецької області.

    Про це офіцер 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України Юрій Кочевенко повідомив у Фейсбуці.

    «Прицільним ударом росіяни вщент знищили Георгіївський скит Свято-Успенської Святогірської лаври Московського патріархату. Руїна і смерть – це єдине, що несе „рускій мір“, навіть тим, хто його чекав. Красива церква була, шкода», – зазначив офіцер.

    Він зауважив, що російські війська не вперше атакували цей релігійний об’єкт.

    «Вони свідомо розбомбили власну церкву», – висловив переконання Кочевенко.


    21 вересня 2020 року у Святогірській лаврі пройшов проросійський форум «Люди миру», організований УПЦ МП.

    Форум підтримав політик Віктор Медведчук. До форуму був залучений Юрій Молчанов, який раніше заявляв, що «мутований націоналізм» призвів до розколу суспільства. Також був присутній нагороджений Володимиром Путіним співак Олег Карамазов.

    Крім того, на форумі вірянка УПЦ МП, жителька міста Піски, заявила, що як тільки в звільнене місто Піски заходила українська армія, то українські солдати заходили в будинок і «все виносили». Також за її словами українська армія бомбила мирних жителів й порадила викопати окопи в себе вдома. «Ми всі говоримо, що нас звільнили від усього. Мені було, знаєте, дуже, як кажуть українською, „прикро“ дивитися: коли звільнявся дім, туди заходив український солдат і виносив усе».

    У проєкті взяв участь намісник Святогірської лаври Арсеній (Яковенко), який раніше висловлював думку, що Україна перша почала війну з Росією.


    Нагадаємо, в УПЦ МП знову не вказують, що їхні храми обстрілюють окупанти. Також адепти РПЦвУ запустили новий фейк про «звірства бойовиків Правого Сектору в Святогірській лаврі».

    Найсвіжіше

    Популярне