П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ відхрестились від впливу кума Путіна – Медведчука – на форум «Люди миру»

    Російська православна церква в Україні, яка влаштувала у Святогірській лаврі форум «Люди миру», відхрещується від зв’язків з депутатом Віктором Медведчуком, хоча всі телеканали, які висвітлювали подію є пов’язані із Медведчуком, а сам він виступив із заявою на підтримку форуму.
    Про це «Новостям Донбассу» заявив речник РПЦвУ Микола Данилевич, передає Громадське.
    За його словами, форм був «аполітичним», бо політики «певною мірою себе вичерпали».
    «Політичні лідери не можуть поки запропонувати нічого конструктивного, щоби подолати конфлікт (на Донбасі — ред.). Ми хотіли дати слово простим людям з Донбасу: вчителям, лікарям, військовим», — сказав Данилевич.
    Кум Путіна та один з лідерів «Опозиційної платформи — за життя» Віктор Медведчук схвально відгукнувся про цей форум.

    Скріншот: Громадське

    Три телеканали, які належать соратнику Медведчука, — «112 Україна», ZIK та NewsOne — висвітлювали цей форум. Також це робили телеканали «НАШ» (Євген Мураєв), «Інтер» (Дмитро Фірташ, Сергій Льовочкін), «Україна 24» (Рінат Ахметов).
    Раніше Медведчук вже брався за «миротворчість на Донбасі» за участі Московського патріархату. У 2017 році він підкреслив роль УПЦ/РПЦ у цій справі, заявивши, що йому «добре відома роль Української православної церкви Московського патріархату на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, а також роль Російської Православної Церкви, яка з 2014 року бере активну участь в питаннях обміну та звільнення громадян по обидва боки лінії зіткнення на Сході України».
    Раніше Данилевича обурили американські конвертоплани над Києвом. Також РПЦвУ обурилась заявою секретаря РНБО і вважає що він «порушує принципи нацбезпеки».

    Найсвіжіше

    Популярне