Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Напади «тітушок» та арешти за слово «мир»: російським пацифістам у день побєдобєсія було непереливки

    9 травня 2022 року запам’ятається росіянам не лише ганебним парадом на красній площі у москві та цинічними заявами диктатора путіна. Цей день також пройшов під акомпанемент нечуваних зусиль путінського режиму, спрямованих на придушення антивоєнних проявів серед громадян рф.

    російське опозиційне видання «Медуза», зокрема повідомило, що двоє невідомих молодиків скоїли напад на відому петербурзьку художницю та активістку Єлєну Осіпову.

    Зловмисники очікували на жінку поблизу її будинку. Приблизно о 15 годині вона вийшла з дому, маючи при собі два плакати антивоєнного змісту, які мала на меті розгорнути на Невському проспекті для проведення акції протесту проти війни з Україною. Однак, нападники хутко вирвали плакати з її рук і швидко втекли.

    Окрім цього випадку, переслідування зазнали і окремі учасники одного з ключових заходів з циклу «побєдобєсія» – ходи «бєзсмєртного полку» – за антивоєнні настрої.

    Зокрема у тому ж Санкт-Петербурзі поліціянти-путіністи затримали муніципального депутата Сєргєя Самусєва, який прийшов на акцію з фотографією в’язня нацистських концтаборів Бориса Романченка, котрий загинув цьогоріч після обстрілу російськими окупаційними військами Харкова.

    Окрім цього, у москві силовики затримали дівчину, яка додала до фотографій родича фразу: «Він воював заради миру!».

    На додачу у Корольові російські правоохоронці затримали Єкатєріну Вороніну, яка біля фотографій свого родича-ветерана додала плакат з написами: «Він не хотів повторити» та «Діди казали: «Аби не було війни!».

    Перелік нападів «тітушок» та незаконних затримань, що відбулись 9 травня 2022 року в росії, наведених у цій публікації не є вичерпним. Інформація про велику кількість злочинів путінського режиму проти власного ж народу ще очікує на оприлюднення. Втім, одне зрозуміло вже сьогодні – слово «мир» є смертельним для диктаторського путінського режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне