Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Без ОПзЖ, ходи та мітингів: як в Україні відзначили День перемоги над нацизмом

    Цьогоріч 9 травня в Україні проходить дещо інакше, ніж у попередні роки. Оскільки проросійську партію «Опозиційна платформа — За життя» заборонили, то в українських містах не було великих мітингів, які ця партія організовувала щороку, пише Бабель.

    Вранці президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до українців. Він наголосив, що невдовзі Україна святкуватиме дві перемоги, а в росії не залишиться жодної.

    «Хтось воює за батюшку царя, фюрера, партію й вождя, а ми — за Батьківщину. Ми ніколи не воювали проти когось. Ми завжди воюємо за себе. За свою свободу. За свою незалежність. Щоб перемога наших предків була недаремною. Вони билися за свободу для нас і перемогли. Ми бʼємося за свою свободу, за свободу для своїх дітей, а отже, переможемо», — зазначив президент.

    У всіх обласних центрах скасували покладання квітів, оскільки в Україні зберігається висока загроза ракетних ударів. Водночас подекуди люди самостійно йшли до памʼятників, аби покласти квіти героям, які перемогли нацизм.

    У тимчасово захоплених містах російські окупанти провели «святкування» 9 травня, щоб відзняти пропагандистські сюжети для російського телебачення.

    Так, покладання квітів організували в Херсонській області, окупованому Мелітополі на Запоріжжі та у розбомбленому Маріуполі.

    Найсвіжіше

    Популярне