П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрилась виставка про реалії війни в Україні

    8 травня у Національному музеї історії України у Другій світовій війни відкрилась виставка «Україна. Розп‘яття». Музейники презентували промовисту колекцію артефактів військової агресії росії в Україні. Це трофеї Збройних Сил України, облаштування укриттів, де сьогодні майже живуть українці, жахливі та потужні кадри війни за самовизначення та існування нашої держави, – повідомляє mkip.gov.ua

    «Цього року в нашій країні День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні є досить незвичайними. В період активної фази війни ці дні набувають нових сенсів та символів. Тому Національний музей історії України у Другій світовій війні відкрив виставку нашої сьогоднішньої війни «Україна. Розп‘яття». Вона б не стала можливою без наших героїчних Збройних Сил України та Міністерства внутрішніх справ України», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

    Виставка буде відкрита з 8 травня та проходитиме з урахуванням всіх заходів безпеки. 9 травня музей не працюватиме, з 10 травня – вхід на виставку діятиме за попереднім записом для уникнення черг та скупчення. Пускатимуть стільки людей одночасно, скільки вміщує бомбосховище музею.

    Нагадаємо, в Україні зафіксовано найнижчий за всю історію досліджень рівень ностальгії за совєтським союзом.

    Найсвіжіше

    Популярне