П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В Україні зафіксовано найнижчий за всю історію досліджень рівень ностальгії за совєтським союзом

    Наприкінці квітня 2022 року соціологічна група «Рейтинг» зафіксувала найнижчий за всю історію досліджень рівень ностальгії населення нашої держави за совєтським союзом. Лише 11% українців сумують через розпад «в’язниці народів», свідчать результати проведеного опитування.

    Зображення: соціологічна група «Рейтинг»

    Соціологи з’ясували, що невиправдана повномасштабна агресія, яку розв’язав проти України кремль, вплинула на сприйняття українцями спільного совєтського минулого. Більш того, протягом останніх років в Україні та росії спостерігаються діаметрально протилежні тенденції.

    Не жалкують за совєтським союзом абсолютна більшість українців – 87%. У той час, як в росії на кінець 2021 року цей же показник сягав позначки у 63%. При цьому, починаючи з 2010 року у росії ця цифра постійно зростала, як в Україні стабільно зменшувалась.

    Зображення: соціологічна група «Рейтинг»

    «Таким чином станом на кінець квітня 2022 року в Україні зафіксовано найнижчий за історію спостережень показник ностальгії за розпадом СРСР (11%). Не жалкують за ним – абсолютна більшість – 87%», – стверджують дослідники.

    Найсвіжіше

    Популярне