Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Угорський прем’єр Віктор Орбан намагається врятувати моспатріарха кіріла від санкцій

    Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, якого у західній пресі називають соратником путіна у Європейському Союзі, відмовився підтримати санкції, які запропоновано ввести проти очільника російської православної церкви московського патріарха кіріла (гундяєва).

    Як відомо, предстоятель рпц не лише підтримав війну росії проти України та благословляв воєначальників на вбивство українців, а й наважився на лицемірну заяву, що «росія ніколи ні на кого не нападала».

    Втім зараз без згоди Орбана запровадити санкції ЄС проти моспатріарха неможливо. Як повідомляє Obozrevatel з посиланням на The Wall Street Journal, заборона на поїздки до країн Євросоюзу та блокування активів кіріла (гундяєва) передбачено в рамках шостого пакету санкцій.

    «За словами дипломатів, рішення може бути прийняте вже цього тижня, хоча уряд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана очолює опозицію обмеженням щодо патріарха кіріла, а деякі інші держави-члени також висловлюють занепокоєння щодо принципу переслідування провідного релігійного діяча», – йдеться у повідомленні.

    Попри все дипломати очікують на схвалення санкцій проти нього, незважаючи на опір Угорщини. Орбан, який став найактивнішим прихильником росії в ЄС, давно виступає проти санкцій, починаючи з 2014 року, коли він заявив журналістам, що європейські обмеження, запроваджені щодо російської економіки після окупації Криму, завдали ЄС більше шкоди, ніж рф.

    Найсвіжіше

    Популярне