Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ з благодійною місією відвідав міста на Київщині

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 5 травня 2022 року відвідав міста на Київщині, задля координації діяльності Митрополичого фонду Православної Церкви України, спрямованої на допомогу постраждалим внаслідок російського нападу.

    Про це пише пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    До цієї благодійної місії долучився український бізнесмен та меценат Андрій Мацола.

    Предстоятель помісної Української Православної Церкви відвідав у Гостомелі Будинок культури, де знаходиться центр із розповсюдження гуманітарної допомоги для населення, а також зруйновані внаслідок ворожих обстрілів житлові квартали.

    Його Блаженство поспілкувався з очільником Гостомельської селищної військової адміністрації Тарасом Думенком щодо поточної ситуації в селищі та обговорив з ним спільну діяльність задля допомоги тим, хто особливо постраждав від російської агресії.

    Також Митрополит Епіфаній побував у селі Озера, де поспілкувався з місцевими жителями, які втратили своє житло, оскільки тут окупанти повністю знищили понад 30 житлових будинків. Митрополичий фонд ПЦУ за участі меценатів планує надавати допомогу таким жителям села та сприяти у побудові житла для них.

    Згодом Предстоятель завітав до храму на честь святого апостола Андрія Першозваного у м. Буча і звершив у ньому молебень за полеглих захисників Батьківщини та за всіх невинно вбитих і закатованих російською армією мирних мешканців.

    Після відправи Андрій Мацола вручив громаді ікону святого апостола Андрія Першозваного, спеціально написану для цього храму на Святій Горі Афон: «Нехай ця ікона апостола Андрія стане захистом для всіх мешканців Бучі й тим, хто звертатиметься перед нею в молитві до святого».

    Крім того, як Голова меценатської ради Митрополичого Фонду ПЦУ Андрій Мацола прийняв рішення про якнайшвидше відновлення бучанського храму та його облаштування — виготовлення та встановлення престолу, іконостасу та проведення внутрішніх оздоблювальних робіт.

    На завершення поїздки на Київщину Блаженнійший владика відвідав в Ірпені храм Покрову Божої Матері, який потребує відновлення після ворожих обстрілів.

    Найсвіжіше

    Популярне