Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Окупанти з армії рф розграбовують українські храми – перехоплення розвідки

    Вояки армії російської федерації продовжують вихвалятись вчиненими військовими злочинами на території України під час телефонного спілкування зі своїми рідним. Про це свідчать перехоплення розмов, розшифровку яких ураїнські розвідники передали редакції видання Guildhall.

    Військовослужбовець, імовірно, 810 окремої бригади морської піхоти чорноморського флоту вмф рф розповів своїй дружині в окупованому Криму про розграбування Маріуполя: «Я вже стільки подарунків назбирав тобі – планшети, телефони, годинники,ювелірна, ноутбук».

    Інший військовик, з 14-ї окремої бригади спецпризначення гу гш зс рф (в/ч 74854), який перебував в районі міста Ізюм Харківської області, розповів матері про «хазяйнування» окупантів на складі магазину будматеріалів «Леруа Марлен» неподалік Києва: «У нас там в перші ж дні звідти все, що треба, повитягали. Туди залізли, почали шебошити цей склад: серветок вологих багато понабирали, там взагалі всяка-всячина: інструменти, бензопили. Кожен набрав те, що йому потрібно».

    Солдати з рф навіть не приховують того, що армія росії грабує мирне населення України.

    Солдат з підрозділу зі складу західного воєнного округу зс рф, який 23 березня перебував у Заворичах під Києвом, розповів своєму знайомому з Санкт-Петербургу: «Живемо так непогано, баранина, котеджі, магазини – все наше. Все, що є у людей – все це наше, просто беремо, коли захочемо: машини, що завгодно».

    Один «глибоко віруючий» військовий злочинець з 9-ї артилерійської бригади західного воєнного округу рф, яка стояла під Харковом, вихвалявся своїй матері (Стєпановой Ірінє Вікторовнє), тим, що вкрав з храму ікону: «Настє ікону взяв в церкві. Богородиця з Ісусом Христом. Я взяв її, вона зі стразами. З діамантиками така, гарна дуже».

    Примітно, що мародерство та грабунки не викликають осуду з боку родичів російських військовослужбовців. Навпаки, навіть лунають «замовлення», які саме речі потрібно награбувати для власної родини. Родичі окупантів просять вояків «пошукати» ноутбуки, телефони і навіть роботи-пилососи. При цьому, солдати армії рф охоче погоджуються «виконати замовлення».

    Найсвіжіше

    Популярне