П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Іспанські правоохоронці затримали проросійського блогера, зрадника України Анатолія Шарія

    4 травня 2022 року правоохоронні органи Іспанії затримали відомого прокремлівського пропагандиста Анатолія Шарія. Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України та Офісу генерального прокурора з міжнародними партнерами. Затримання стало результатом багаторівневої спецоперації українських правоохоронців, інформує СБУ.

    «Це затримання – чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це є невідворотним», – зауважили співробітники спецслужби.

    В СБУ нагадали, Анатолія Шарія обґрунтовано підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

    На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення структур країни-агресорки.

    Минулого року проросійському блогеру було оголошено про підозру.

    «Продовжуються всі необхідні слідчо-оперативні заходи для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом», – повідомили в СБУ.

    Найсвіжіше

    Популярне