П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ВРУ заявила про неприпустимість присвоєння росією перемоги над нацизмом

    3 травня Верховна Рада України ухвалила заяву з нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом. У ній наголошено на неприпустимості присвоєння росією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала спільним досягненням Антигітлерівської коаліції та визвольних рухів.

    Українські парламентарі засвідчили роль українського народу у перемозі над нацистською Німеччиною. Адже історія та спільні перемоги не можуть бути монополізованими росіянами, – передає сайт Міністерства культури та інформаційної політики України.

    «Це наша історія, це історія цивілізованого світу. росія намагається знищити та переписати не тільки українську історію, яка є частиною світових перемог, а й присвоїти собі перемогу об’єднаної коаліції. Українці сьогодні, як і 77 років тому відважно воюють за демократичний цивілізований світ. Ми ніколи не були загарбниками, за нами правда, а значить цю історію ніхто не перепише. Нацизм має бути покараний та зупинений. Вітаю такі рішення та продовжуємо захищати нашу історію», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

    Нагадаємо, в Україні перенесли на 8 травня День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Також ідеологію “русского міра” можна порівняти з нацизмом. Про це розповів митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне