Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    На Київщині 70-річна бабуся “наводила” артилерію ЗСУ на ворожу техніку: героїзм коштував їй життя

    Пенсіонерка із села Мотижин Бучанського району Київської області понад два тижні повідомляла місцерозташування російських загарбників бійцям ЗСУ.

    Вона пішки виходила до ворогів, рахувала кількість техніки окупантів і передавала інформацію українським військовим. Завдяки її подвигу ЗСУ знищили кілька десятків одиниць ворожої техніки.

    Цю зворушливу історію розповів український військовослужбовець на Facebook-сторінці Територіальної оборони ЗСУ.

    “У неї була крайня хата в селі і вона бачила переміщення техніки. Вона пішки виходила до ворогів, рахувала техніку, приходила, телефоном пояснювала своєму сину, що вона бачить. Були такі випадки, коли вона йшла, збивалася, поверталася назад і перераховувала”, – каже боєць.

    Хоробра бабуся фіксувала, зокрема, зенітно-ракетні комплекси “Бук” – 2 одиниці цієї техніки знищили. Також вона допомогла артилерії знищити радіолокаційну станцію (РЛС), яка глушить зв’язок. Після того, як окупанти дізналися про все це, то розбомбили хату жінки – вона загинула.

    “Але, на жаль, склалась така ситуація, що орки зрозуміли, хто це робив і цю хату зрівняли з землею. Жінка загинула. Коли вони її розбомбили, то танками переїхали повністю цю хату”, – розповів військовослужбовець ЗСУ.

    Він додав, що дії відважної пенсіонерки з Київщини допомогли захисникам України стримати ворога.

    “Завдяки їй вони не здвинулись далі, скажемо чесно. Була Ясногородка, куди вони зайшли, їхня розвідка отримала по зубах і пішла. Далі села не окуповувались”, – сказав він.

    Найсвіжіше

    Популярне