П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Коли вже до Вас дійде, коли допетраєте?», – священник ПЦУ розповів про “прощальну” аудієнцію в митрополита УПЦ МП

    Священник Андрій Пономаренко, який нещодавно приєднався до ПЦУ розповів про останню розмову із митрополитом РПЦвУ Іринеєм (Середнім).

    «Під час моєї “прощальної” аудієнції в кабінет керуючого Дніпропетровською єпархією УПЦ, митрополита Іринея (Серднього), владика серед іншого говорив мені, що тепер якраз час особливої молитви за патріарха (Кіріла) та за путіна, щоб Господь урозумив останнього… На це я владиці відповів, що путіна я можу лише проклинати. Митрополит стрепенувся, наче його оса вжалила: “Як ти можеш таке казати?” Кажу: “Можу. Вже і серед родичів маємо загиблого воїна та тяжко пораненого… тільки прокляття.”», – розповів священник.

    Він зауважив, що чув вибухи в центрі Дніпра.

    «Щойно два чи три вибухи в центрі Дніпра… де не знаємо, чули за двадцять кілометрів, чекаємо офіційних повідомлень. Але у мене питання до владики Іринея – Владико, Ви там в центрі живете, ще хочете молитися за хутіна? Чі таки щось “прояснюється”? А чи Вам треба, щоб на подвір’я єпархіального управління хутін щось “уроніл”? Коли вже до Вас дійде, коли допетраєте?», – підсумував отець Андрій.

    Нагадаємо, на Луганщині від обстрілів окупантів загинув єромонах «УПЦ» МП. Також від обстрілів постраждали три храми УПЦ МП. Крім цього у Конотопі мер заборонив діяльність УПЦ МП на території міста.

    Найсвіжіше

    Популярне