Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Журналістка з Fox News каже, що мужність українок нагадує їй про Матір Ісуса

    Автор і кореспондент Fox News Шеннон Брім згадала про жертву Марії, матері Ісуса завдяки мужності, виявленій українськими матерями під час боротьби України проти російської агресії.

    У своїй нещодавній статті Брім написала: «Сміливість цих матерів так сильно нагадало мені Марію, матір Ісуса, і те, що я знову відкрила про неї у своїй новій книзі “Матері й дочки Біблії говорять”. Легко забути, що й вона колись була змушена втекти з маленьким сином — все тому, що божевільний хотів його смерті», – передає christianitydaily.com

    Потім вона розповіла, як Йосип і Марія втекли від плану Ірода вбити Ісуса. «Йосифу та Марії нічого не залишалося, окрім як тікати якомога далі… Подорож була б довгою і виснажливою. Молода родина, мабуть, вперше покинувши рідну землю, вирушила через суцільні рівнини Синаю…».

    Вона продовжила: «А як щодо матері, яка тікає від хаосу країни, що руйнується, від бідності чи насильства, які загрожують життю її дитини? Вона йде шляхом, який знали Марія та Ісус».

    Оскільки в країні почалася війна, 90% українських біженців, які втекли до Польщі, були жінки та діти. Попри хаос, матері вишикувалися в черги до вокзалів, щоб відчайдушно відвезти своїх дітей у безпечне місце, залишивши роботу та будинки.

    Так само як Марія та її двоє маленьких дітей, які дійшли до польського кордону, пройшовши пішки більшу частину останніх 20 миль. Вона сказала Los Angeles Times: «Я залишила свого чоловіка та батька, щоб приїхати сюди», — сказала вона. «Тому мої діти запитали мене, чому я плачу всю дорогу сюди».

    З початку війни в Польщі народилося понад 600 українських немовлят, оскільки вагітні українки шукали безпечного середовища для пологів. «Коли ми приїхали сюди, у Польщу, я сподівалася, що ми повернемося в Україну ще до того, як я народжу», – розповіла Аліна Мустайок.

    Багато матерів отримували лікарняну допомогу та фінансову допомогу, щоб полегшити те, що вони переживають. З усім тим, вони все ще сподіваються, що війна припиниться, щоб вони могли повернутися додому зі своїми родинами.

    Попри ці страждання, журналістка продовжувала підбадьорювати. Вона сказала, що Бог знав і розумів страждання. Вона додала: «Священне Письмо неодноразово говорить нам, що Христос переніс усе, що ми, як люди, переживаємо: голод, спрагу, спокуси і страждання. Він знає, що таке бути переслідуваним, біженцем, наражатись на погрози й переслідування».

    Вона також зазначила, що матері виявляли «величезну хоробрість і рішучість» у важкі часи протягом багатьох років. Вона сказала: «Їхні історії змусили мене уважніше поглянути на кожного з них та їхні обставини. Я пішла звідти, натхненна й підбадьорена, із нагадуванням про те, що коли біда зустрічається з глибокою вірою, чудеса часто не залишаються позаду».

    «Якщо ви відчуваєте себе приголомшеними тяжкістю війни, у цих історіях є надія», — підсумував журналістка.

    Найсвіжіше

    Популярне