Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ США відбулась хіротонія нового священнослужителя

    Світлим весняним ранком 30 квітня в Української Православної Церкви США Вселенського патріархату в Меморіальній церкві св. Андрія в Саут-Баунд Бруку, штат Нью-Джерсі була звершена священича хіротонія диякона Мирослава Микитюка. Таїнство звершив архиєпископ Даниїл, правлячий єрарх Західної єпархії УПЦ США.

    У присутності митрополита Антонія, першоєрарха УПЦ США та Діаспори, архієпископ Даниїл звершив Божественну Літургію у співслужінні понад 20 священників, повідомляє сайт УПЦ США.  

    Ще раз проголошуючи «Axios! Axios! Аксіос!» архієпископ Даниїл привітав нововисвяченого священника та дав йому кілька порад. Його Високопреосвященство пояснив, що ми перебуваємо в переломному періоді в історії, і як ніколи важливо, щоб священники Церкви були сильними та здатними об’єднати вірних у щоденних муках між добром і злом. Цю битву ми бачимо сьогодні у тривалій агресії Росії проти України, на додаток до інших щоденних неприємностей.

    Архієпископ Даниїл пояснив, що у дитинстві о. Мирослав уже готувався до свого священичого шляху. Тепер, будучи священником, він продовжує цей шлях не один, а разом із усією своєю сім’єю. Архієрей попросив, щоб він разом зі своєю дружиною Христиною був сильним та твердим у своїй вірі. Люди повинні бачити священника, який проповідує Слово Боже усім своїм єством, а не лише словами, що вимовляються з кафедри в неділю. Він попросив, щоб молода пара служила Господу з добротою, любов’ю та співчуттям. Архієпископ Даниїл наставляв молодого священника безперестанку молитися, щоб Господь спрямовував його і допомагав йому у служінні.

    Його Високопреосвященство попросив молоду людину глибоко поринути у своє покликання, просити Святого Духа про слова, необхідні в будь-якій ситуації, і пам’ятати, що він покликаний служити, а не керувати. Він нагадав, що Бог дав йому все необхідне для успішного служіння.

    Звертаючись до дружини о. Мирослава, Христини, архієпископ сказав, що Господь вибрав її помічницею чоловіка у його служінні, і що вона має допомагати йому. Вона стане міцним фундаментом для священства свого чоловіка.

    Потім отець Мирослав подякував своїм батькам, які прилетіли з України, щоби взяти участь у цьому знаменному дні. Він подякував їм за те, що вони виховали його в Церкві, любили його, направляли його дитячі кроки, керували ним у шкільні роки і підтримували його у покликанні до священства.

    Нагадаємо, в УПЦ США помолились за 225 невинних дітей, які загинули від російських окупантів в Україні. Також УПЦ США та ПЦУ роздали 15,000 великодніх кошиків постраждалим від війни українцям.

     

    Найсвіжіше

    Популярне