Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині у громаді, яка нещодавно приєдналася до ПЦУ, відбулося святкове богослужіння

    30 квітня, в суботу Світлого тижня, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у храмі архістратига Божого Михаїла с. Сосонка Вінницького району. Нещодавно релігійна громада цього храму переважною більшістю голосів ухвалила рішення про вихід з Російської Православної Церкви в Україні і приєдналася до ПЦУ.

    Про це повідомила пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Перед храмом митрополита Симеона зустріли діти, які привітали Архіпастиря віршами і квітами з короваєм. Митрополит подякував за вітання та роздав дітям солодощі.

    Під час Літургії, у якій взяли участь священнослужителі з Вінницько-Барської та Вінницько-Тульчинської єпархій, підносилися молитви за перемогу України та мир на українській землі.

    Після Літургії відбувся традиційний пасхальний хресний хід навколо храму, на завершення якого митрополит Симеон освятив прапори України та Вінницько-Барської єпархії, які були підняті на флагштоках поруч із храмом.

    Митрополит Симеон привітав парафіян із Пасхою Христовою та звернувся до них із словами архіпастирської настанови. Перед парафіянами виступив також голова Стрижавської ОТГ, до якої входить с. Сосонка, Михайло Демченко. Очільник громади подякував митрополиту Симеону за духовну опіку над жителями села і молитви за перемогу України.

    У свою чергу Архієрей подякував Михайлу Демченку за турботу про жителів громади та їхні потреби. Слова подяки від владики Симеона прозвучали на адресу присутнього на богослужінні директора ТОВ «Бестінвест-Агротрейд» Івана Немировського, який також надає підтримку храму с. Сосонка та місцевій релігійній громаді.

    Насамкінець до присутніх звернувся протоієрей Василій Коровай, який виконує обов’язки настоятеля храму. Священник подякував Архієрею за молитви, духовенству, яке взяло участь у святковій службі, – за духовну підтримку, а своїм парафіянам – за любов до Церкви і до богослужіння у храмі.

    Варто зауважити, що більшість учасників церковного хору разом із колишнім настоятелем побажали залишитися вірними московській Церкві, але майже одразу парафіяни організували у храмі новий український хор. Крім того люди співають окремі піснеспіви усім храмом. За словами протоієрея Василія Коровая, на кожній Літургії причащаються щонайменше 30-40 вірян. Ось і на архієрейській Літургії у пасхальну суботу у Сосонці було понад пів сотні причасників.

    Найсвіжіше

    Популярне