Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Як УПЦ МП може просити Автокефалію від кривавого кіріла, який своїми заявами підтримує кривавого путіна?, – єпископ ПЦУ

    Єпископ Володимир-Волинський і Турійський ПЦУ Матфей (Шевчук) прокоментував ініціативу декількох єпархій УПЦ МП припинити поминати Кіріла (гундяєва) за богослужінням.

    «Це розмови. Розмови просто. Бо спочатку ми декларуємо наміри, а потім успішно їх не виконуємо. Наприклад, були збори духовенства Володимир-Волинської єпархії Московського патріархату ще на початку повномасштабної війни. Зібралися благочинні, намісники монастирів, настоятелі кафедральних соборів, проректори навчальних закладів. Говорили про те, що робити, коли напала росія. Вирішили припинити поминати кіріла. Це прекрасно. Дай Боже. Але на тих же зборах говорили, щоб митрополит Онуфрій просив у патріарха кіріла дати автокефалію. Це дисонанс: і духовний, і психічний. Автокефалію від кривавого кіріла, який своїми заявами підтримує кривавого путіна?», – сказав митрополит Матфей в інтерв’ю «Прямому».

    «Ви подивіться на їхній герб – оту двоголову курку. Одна голова – це путін, інша – кіріл. Отак і йде російська православна церква в тандемі з владою. І разом з тим підтримує війну та знищення України», – зазначив владика.

    Він додав, що пропаганда Московського патріархату ведеться не вісім років, коли вже безпосередньо триває війна, і точно не з часу отримання Томосу Православною церквою України.

    «Московський патріархат ніколи не випустять з орбіти Москви. Путін у своєму нічному зверненні про початок “спецоперації”, а фактично війни проти України, одним з пунктів назвав те, що тут нібито утискається УПЦ МП», – сказав архієрей.

    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній розповів, що загарбники на словах називають себе християнами, однак на ділі несуть смерть, руйнування та страждання.

    Найсвіжіше

    Популярне