П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Грузинський патріарх назвав війну рф проти України «найстрашнішим злодіянням і злочином»

    28 квітня Грузинський патріарх Ілля ІІ звернув увагу на війну росії проти України. Він назвав війну росії «найстрашнішим злодіянням і злочином».

    «Найбільший біль сьогодні, це війни, що відбуваються у світі, особливо війна в нашій сусідній державі, яку Росія веде в Україні, де є жахливі факти, найстрашніші злодіяння і злочини», – сказав патріарх Ілля, якого цитує богослов Мамука Путкарадзе.

    Він додав, що ми всі повинні молитись і докладати зусиль для досягнення миру.

    «Нинішня ситуація така, що ніхто не знає, що принесе завтрашній день і як розвиватимуться події. Процеси можуть закінчитися найближчим часом, або перетворитися на затяжні суперечки, або ми всі можемо зіткнутися з глобальною катастрофою, що, природно, породжує загальні побоювання».

    «Але не забудемо, що з тяжких обставин Господь неодноразово рятував людство; Найголовніше – не втратити людську гідність навіть у найскладнішій ситуації, не втратити віру та любов до Творця», – підсумував патріарх.

    Варто зазначити, що Грузинська Церква досі не визнала автокефалії ПЦУ. Водночас 99% грузинів вважають, що Грузинський патріархат має визнати ПЦУ. Також 13 архієреїв Грузинської Церкви відкрито підтримали визнання ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне