Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    ФСБ розсекретила інформацію про останні дні Гітлера: Натяк путіну на його неминучу долю?

    Федеральна служба безпеки російської федерації у п’ятницю, 29 квітня, розсекретила низку архівних документів про останні дні життя Адольфа Гітлера, які він провів у бункері.

    Про це пише «Кореспондент».

    Серед документів – слідчі матеріали справи проти колишнього особистого пілота Гітлера, групенфюрера СС, генерал-лейтенанта поліції Ганса Баура. Вони містять свідчення Баура на допиті у НКВС у грудні 1945 року.

    Незадовго до смерті фюрер обзавівся «отруйними пігулками». Він отруїв ними своїх собак, щоб протестувати їхню дію. Баур зазначив, що Гітлер в останні дні не виходив з бункера і виглядав людиною, яка «змирилася з поразкою і готується накласти на себе руки».

    За словами пілота, до кінця квітня 1945 року близьке оточення Гітлера не знало його остаточних намірів.

    «Тільки 30 квітня в другій половині дня він мене викликав разом з моїм ад’ютантом. Гітлер зустрів мене і провів до себе в кімнату. Він подав мені руку і сказав: «Бауро, я хочу з вами попрощатися. Я хочу подякувати вам за всі роки служби», – засвідчив пілот.

    За даними ФСБ, Адольф Гітлер і Єва Браун застрелилися з пістолетів калібром 9 міліметрів, а їхні тіла облили бензином і спалили в саду.

    Доволі символічним видається той факт, що фахівці фсб оприлюднили зазначені відомості саме у ці дні, коли президент рф владімір путін, який розв’язав нічим не виправдану повномасштабну війну проти України, проживає у бункері.

    Ще більшого символізму цей вчинок набуває з огляду на безпрецедентні репресії, які розпочав путін проти співробітників відомства за провал в Україні. Як відомо, очільник 5-ї служби фсб рф сєргєй бєсєда, який відповідав за «український напрямок», перебуває під арештом. Чимало офіцерів було або звільнено зі служби, або затримано.

    При цьому відомо, що очільник кремля вже повторив чимало «досягнень» та зробив тотожні кроки, як і німецький фюрер. Тож чи не вирішили у російській спецслужбі натякнути «фюреру» рф, у відповідь на чистки та арешти, що він може «взяти за приклад» і останні дні життя Гітлера, й так само безславно скінчити своє існування ганебним самогубством в ізоляції.

    Найсвіжіше

    Популярне