П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ПАРЄ підтримала створення міжнародного трибуналу для розслідування злочинів рф проти України

    Парламентська асамблея Ради Європи висловила повну підтримку всім зусиллям з розслідування злочинів Росії проти України.

    Про це йдеться заяві прес-служби ПАРЄ.

    «Охарактеризувавши агресію РФ проти України як “акт безпрецедентної тяжкості” з глибокими наслідками у всьому світі, ПАРЄ виступила з настійним закликом до єдності в підтримці України та максимального тиску на Російську Федерацію, щоб вона негайно і повністю припинила свою агресію, і до “рішучих дій” міжнародного співтовариства для захисту демократичного світопорядку», – йдеться в заяві ПАРЄ.

    Зазначається, що ПАРЄ прийняла резолюцію і рекомендацію на основі доповіді представника Німеччини Франка Швабе.

    В ПАРЄ заявили, що на карту Європи «повертається нова розділова лінія, проведена заявами і діями російської влади».

    Парламентська асамблея Ради Європи «стривожена зростанням кількості свідчень звірств, що здійснюються російськими збройними силами». ПАРЄ висловила повну підтримку всім зусиллям з розслідування скоєних Росією злочинів проти людяності та геноциду, а також у притягненні агресора до відповідальності за його дії.

    Крім того, у заяві сказано, що агресія Росії викликала, серед іншого, найсерйознішу гуманітарну кризу в Європі з часів Другої світової війни та кинула виклик глобальному управлінню і призвела до різкого зростання цін на енергоносії та відсутності продовольчої безпеки.

    Найсвіжіше

    Популярне