Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Бучі окупанти вбивали людей за заздалегідь складеними списками – мер

    У місті Буча Київської області російські окупанти вбивали місцевих жителів за складеними списками. Серед іншого, ворог шукав активістів, учасників АТО та чиновників.

    Про це повідомив мер міста Анатолій Федорук у коментарі канадському телеканалу CBC, йдеться у Facebook Бучанської міськради.

    Можливо, список прізвищ допомагали складати місцеві колаборанти.

    “У них були списки – я бачив ці списки. Не власноруч вони були написані. Хтось із місцевих надиктував. Можливо, якісь колаборації були. Тобто вони заздалегідь знали, до кого йдуть, на яку адресу, і що це за людина”, – сказав Федорук.

    За його словами, серед людей, які мали бути вбиті, були прізвища чиновників.

    “Оскільки ми в передмісті столиці, то тут велика кількість чиновників проживала, політиків. Слава Богу вдалося, з тих можливостей, які були, виїхати з Бучі, то вони (окупанти – УНІАН.) задовольнялися тими, хто залишився. Здебільшого це були. активісти, особливо учасники АТО”, – додав Федорук.

    Федорук додав, що окупанти діяли за вказівками вищого військового керівництва Росії, адже їх після подій у Бучі нагородили.

    Нагадаємо, під час окупації Бучі Київської області російські війська безжально вбивали мирних жителів, хоча Міноборони РФ постійно заявляє, що не причетне до воєнних злочинів у передмісті столиці. Водночас, було опубліковано відео, на якому видно військових країни-агресора поруч із тілами українців.

    Судмедексперти виявили у тілах українських загиблих дрібні снаряди. Їх росіяни застосовували проти мирних людей у Бучі та Ірпені. У більшості жертв уламки знаходили в черепі й грудях.

    Найсвіжіше

    Популярне