П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В Україні готують “Книгу катів” про злочини рф в Україні — ОПУ

    Україні працюють над “Книгою катів” — збірником відомостей про кожного військового злочинця росії, причетного до війни та звірств на території України. Про це на брифінгу 25 квітня повідомив заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов.

    За словами посадовця, досліджується, перевіряється та верифікується величезний масив інформації. Згодом він буде доступний. Офіс президента координує роботу над “Книгою катів”, над якою працюють розвідка, органи досудового розслідування та Мінцифра.  

    Смирнов також розповів, що ідею заснування спеціального трибуналу з розслідування злочинів агресії РФ проти України підтримали сотні європейських і світових інтелектуалів, провідних юристів-міжнародників, громадських діячів. Вони підписали заяву про заснування трибуналу.

    Україна підготувала проекти відповідної нормативно-правової бази, статутних документів для якнайшвидшого запуску роботи трибуналу, сказав посадовець. Наразі, за його словами, проводяться консультації з державами партнерами, міжнародними організаціями, визначається оптимальний формат заснування і роботи трибуналу.

    Найсвіжіше

    Популярне