П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна успішно відбиває російський наступ на Донбасі – британська розвідка

    Минулого тижня Україна відбила численні російські атаки на Донбасі. Низький моральний дух агресора знижує ефективність наступу.

    «Незважаючи на те, що Росія досягла деяких територіальних успіхів, український опір був сильним у всіх напрямках і завдав російським силам значної шкоди», — йдеться у повідомленні Міноборони Великобританії, передає «Інформаційний спротив».

    За даними британського оборонного відомства, «низький моральний дух росіян і обмежений час для відновлення, переоснащення та реорганізації сил після попередніх наступів, ймовірно, знижують бойову ефективність Росії».

    Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти активізували наступальні та штурмові дії на Сєвєродонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках. Йдуть бої в районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне та Попасна. На Сєвєродонецькому напрямку ворог навів понтонні переправи через річку Червону. На Авдіївському напрямі нарощує систему протиповітряної оборони.

    Раніше ми повідомляли, що ЗСУ звільнили ще три села на Харківщині. Також палаючі сибірські ліси в Росії нема кому гасити, адже всі росіяни на війні в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне