Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Дорогий брате»: Франциск закликав патріарха Кіріла до спільної миротворчості задля України

    Не встигли ще всі українці забути про скандал через хресну ходу у Ватикані, як Святий Престол ризикує потрапити у новий скандал. Папа Римський Франциск привітав «кровавого» московського патріарха Кіріла з Великоднем, закликавши його стати миротворцями для України.

    «Нехай преобразить наші серця Дух Святий і нехай зробить нас істинними миротворцями, особливо для України, що роздирається війною, щоб якомога швидше великий Великодній перехід від смерті до нового життя в Христі став реальністю для українського народу, який прагне нової зорі», – йдеться у привітанні понтифіка, опублікованому в неділю на сайті Російської православної церкви, передає «Интефракс».

    Попри благословення очільника РПЦ вбивати Українців глава Католицької церкви назвав патріарха московського «дорогим братом» і закликав молитися один за одного.

    «Об’єднані взаємною молитвою, ми передаємо наші Церкви та всіх наших братів і сестер заступництву Марії, Матері Божої, яка була зі своїм Сином у Його стражданні та смерті і розділила радість Його воскресіння. Сердечно бажаю Вашій Святості радісного та благословенного Великодня!» – підсумував понтифік Католицької Церкви.

    Раніше релігійний експерт Олександр Єфременко вже припускав, що Москва використовуватиме Ватикан, як посередницький пункт для ретрансляції пропаганди в Європі. Адже довіри до Франциска більше ніж до гундяєва.

    Говорячи про Кіріла, близького соратника Путіна, який підтримує і благословляє війну, Франциск сказав, що його стосунки з очільником РПЦ «дуже хороші». Ватикан скасував зустріч Кіріла і Папи в Єрусалимі «Щоб не виникло непорозумінь».

    Після цієї новини вже можна сказати, що дипломатія Ватикану розпочала свою брудну роботу по відбілюванню російського агресора.

    Росія також продовжує використовувати заяви від УПЦ МП, для очорнення репутації України.

    Найсвіжіше

    Популярне