Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Щоб не виникло непорозумінь: Ватикан скасував зустріч Франциска з московським патріархом Кірілом, який благословив вбивати українців

    Організацію зустрічі gапи Франциска з московським патріархом Кірілом, який підтримує війну Росії в Україні, призупинено. Зустріч мала відбутись у червні в Єрусалимі.

    Про це Папа Римський повідомив в інтерв’ю аргентинському виданню La Nacion. Він зазначив, що ці плани було призупинено, оскільки така зустріч може викликати велике непорозуміння в такий момент.

    «Я шкодую, що Ватикану довелося призупинити проведення зустрічі з патріархом Кірілом, яку ми запланували на червень в Єрусалимі. Але наша дипломатія розуміла, що така зустріч у цей час може призвести до великих непорозумінь», – розповів Папа Франциск.

    Говорячи про Кіріла, близького соратника Путіна, який підтримує і благословляє війну, Франциск сказав, що його стосунки з очільником РПЦ «дуже хороші».

    При цьому він наголосив, що буде й надалі шукати способи вирішення конфліктів шляхом міжрелігійного діалогу.

    «Я завжди пропагував міжрелігійний діалог. Коли я був архієпископом Буенос-Айреса, я об’єднав християн, євреїв та мусульман у плідному діалозі. Це була одна з ініціатив, якою я найбільше пишаюся. Це та сама політика, яку я пропагую у Ватикані. Як ви неодноразово від мене чули, для мене згода вища за конфлікт», – пояснив понтифік.

    Про свою відмову згадати Росію чи її президента Володимира Путіна Франциск сказав, що жоден Папа ніколи не засуджує главу держави, «а тим більше країну, яка вища за главу держави».

    Нагадаємо, ДФУ раніше писав кого насправді намагалися помирити Ватикан та Франциск.

    Найсвіжіше

    Популярне