Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Окупанти здійснили провокацію на Херсонщині з танками та українськими прапорами

    З метою дискредитації ЗСУ російські окупанти здійснюють провокації на Херсонщині – на танках з українськими прапорами обстрілюють захоплені території.

    Про це повідомляє Оперативне командування «Південь», передає «Інформаційний спротив».

    Зокрема, на околицю селища Грозове Херсонської області виїхали танки росіян з українськими прапорами. Ця демонстраційна колонна рушила в напрямку селища Молодецьке.

    «Таким чином ворог намагається зімітувати присутність підрозділів ЗСУ на захоплених ним територіях, після чого з тих самих танків здійснює обстріл захоплених населених пунктів, подаючи місцевому населенню фейкову картинку атаки українськими військовими мирних жителів Херсонської області», — йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Миколаївської областей російські війська продовжують психологічний і вогньовий тиск на мирних жителів, проводять пропагандистські заходи з агітації населення на спротив українській владі та створення псевдореспублік, дискредитують ЗСУ фейковими вкидами та обстрілюють цивільні об’єкти.

    ОК «Південь» наголошує, що захисники України не обстрілюють цивільні об’єкти та населення, не відкривають вогонь по населених пунктах, де росіяни ховаються за мирними жителями. По позиціях загарбників українські ракетно-артилерійські підрозділи протягом ночі здійснили 12 уражень. У результаті втрати ворога становлять 11 осіб і три одиниці техніки, зокрема броньованої.

    Нагадаємо, росіяни завдали ракетного удару по Одесі. Також рф хоче встановити повний контроль над Донбасом і півднем України.

    Найсвіжіше

    Популярне