Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    У Криму та Севастополі священники опублікували великоднє послання голови УПЦ МП, вилучивши частину тексту

    На сайті Севастопольського благочиння опублікували великоднє послання глави Української Православної Церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія, проте видалили з нього частину тексту.

    Про це повідомляють Крим.Реалії. 

    Зокрема, з оригінального тексту видалили таке речення: «У цьому році Господь відвідав нас особливим випробуванням і скорботою. Сили зла згустилися над нами. Але ми не нарікаємо і не униваємо, тому що Своїм Воскресінням Христос Спаситель переміг зло».

    У свою чергу, на сайті Сімферопольської та Кримської єпархії УПЦ МП, крім цього речення, також видалили такі фрагменти:

    «Цими вічно живими словами сердечно поздоровляю всіх Вас, боголюбиві архіпастирі і пастирі, благочестиві іноки та інокині, дорогі брати і сестри, з найбільшим нашим християнським Празником Воскресіння Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа».

    «Преславне Воскресіння Христове — це Празник торжества перемоги добра над злом, правди над неправдою, світла над темрявою. Воскресіння Христове — це вічна Пасха, в якій Христос, наш Спаситель і Господь, перевів нас від смерті до життя, від пекла до Раю».

    «Багато людей настільки щиро увірували у Воскреслого Христа, що вони повністю віддали себе на служіння Богу. Вони покаянням очистили себе від гріха і з’єднались зі своїм Творцем; вони смирили себе під волю сильного Бога і самі стали сильними, вони стали духовними героями. Свята Церква таких людей називає земними Ангелами».

    «Ще раз вітаю всіх Вас, дорогі брати і сестри, зі Святом Преславного Христового Воскресіння, з великим тріумфом перемоги життя над смертю. Бажаю всім здоров’я, миру, щастя і спасіння. Нехай світло життя, яке засяяло від Живоносного Гробу, осяює наш розум і дає нам силу любити Бога і любити один одного, щоб ми сьогодні, Воскресіння Христове празнуючи, поклонились смиренно святому Господу Іісусу і разом заспівали переможну пісню Святої Пасхи: «Христос воскресе изъ мeртвыхъ, смeртію смeрть попрaвъ, и сyщымъ во гробехъ животъ даровaвъ» (Тропар Пасхи). Амінь».

    Нагадаємо, що 22 квітня предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій запропонував провести «молитовну ходу» для того, щоб вивести з Маріуполя цивільних, поранених військових і забрати тіла загиблих.

    Найсвіжіше

    Популярне