Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Перемовини щодо гарантій безпеки для України незабаром будуть завершені

    Радник очільника Офісу президента України Михайло Подоляк розповів про перебіг перемовин з країнами-партнерами щодо гарантій безпеки для України. В етері єдиного телемарафону він зауважив, що такі переговори можуть завершитись вже незабаром – впродовж наступного тижня, пише «Суспільне».

    «На рівні політичних радників тривають консультації з країнами, які заявили, що вони згодні обговорювати ті гарантії, які вони можуть взяти на себе. Безумовно, там будуть різні пакетні гарантії», – розповів Подоляк.

    Він зауважив, що ключові позиції України у переговорному процесі – це поставки зброї, закрите небо, військові консультації та засоби для швидкої закупівлі додаткового озброєння.

    «Ми не хочемо отримати Мінськ-3, наприклад, щоб через пару років мати знову ж таки конфлікт з рф», – сказав радник очільника ОПУ і додав, що Україна прагне отримати такі гарантії безпеки, щоб, у разі ескалації, поруч із Україною стояли інші країни.

    «Щодо рф, для нас важливо, щоб рф зрозуміла, що якщо вони захочуть напасти, це будуть бачити інші країни з потужними арміями», – підсумував Михайло Подоляк.

    Найсвіжіше

    Популярне