П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр: «Немовлят, які були вбиті на війні, в майбутньому варто зарахувати до числа мучеників»

    Митрополит Переяславський і Вишневський Православної Церкви України Олександр запропонував канонізувати в лику святих українських немовлят вбитих на російсько-українській війні. Також він розповів про особливості Страсного тижня, святкування Великодня у стані війни, Благодатний вогонь та пасхальну радість на тлі смертей, в програмі “Захристія”, передає сайт Переяславсько-Вишневської єпархії.

    «Хоч Христос Воскрес, але смерть не покинула цей світ. Ми отримали надію на життя вічне і саме тому, що Христос Воскрес. Я впевнений, що всі наші співвітчизники, які були невинно закатовані цими (російськими – ред.) виродками, які прийшли на нашу землю, будуть з Господом в Раю святкувати Пасху нетління. Я не виправдовую вбивць, які роблять злочини. Вони будуть покарані і місце їхнє з Юдою», – сказав митрополит Олександр.

    Він додав, що цьогорічну Паску ми сприймаємо по-особливому, оскільки вона народжує нових мучеників для Царства Божого.

    «Радість має бути від того, що ми ще живемо, хоча ми в скорботі за тих, кого вже не побачимо. В цю Пасхальну ніч ми посильно будемо молитися за них. Воїни-захисники досконало виконують заповідь, яку дав Спаситель. Особливо немовлята і діти, які були вбиті на цій війні, я вважаю, що їх взагалі в майбутньому варто зарахувати, як Вифлеємських дітей – мучениками за Христа. Це буде новий сонм мучеників, нових українців, нової Церкви, нового нашого покоління.», – підсумував митрополит ПЦУ Олександр.

    Нагадаємо, раніше він розповів, що УПЦ МП керують Новинський разом з Антонієм (Паканичем). Також за його словами «Доки не позбудемося москальщини, не буде нічого людського».

    Найсвіжіше

    Популярне