П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині віряни із сіл Луківського старостинського округу проголосували за об’єднання з ПЦУ

    Одноголосно проголосували віряни із сіл Луківського старостинського округу за перехід громади від УПЦ (Московського патріархату) під юрисдикцію Православної церкви України.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на Малинську міськраду.

    На зборах, що відбулися 20 квітня, перед сельчанами у Буках виступив секретар міської ради Василь Майстренко та староста Луківського старостинського округу Іван Венглівський. Вони повідомили про відповідне рішення міської ради та запитали, якої думки власне жителі.

    Слово також було надано отцю УПЦ МП Іонокію, настоятелю місцевого храму св. Дмитрія. На жаль, він категорично відмовився від переходу та закликав усіх «не чинити беззаконня». Не стали для настоятеля й аргументи «батюшка, ми ж давно з вами, переходьте», «ми хочемо чути у храмі українську мову».

    Ну а нинішні трагічні події у державі отець аргументував тим, що зі свого боку «допустив війну, бо слабо молився». Насамкінець священник відмовився відкрити церкву, аби перевірити у якому стані там майно.

    Натомість віряни в один голос заявляли про те, що підтримають і державу, і армію, і своїх постраждалих співвітчизників, яких тут – чимало.

    Схід сельчан закінчився збором підписів про бажання переходу вірян до ПЦУ. Після відмови настоятеля відкрити церкву, вони власноруч повісили на ній замок.

    На Великдень же місцеві жителі зможуть освятити кошики біля храму із священнослужителем Православної Церки України.

    «Подібні події відбуваються і у інших громадах Малинщини. А це значить, що вихід вірян з-під юрисдикції Московського патріархату – неминучий», – зазначили у Малинській міськраді.

    Нагадаємо, раніше громада Казанської ікони Божої Матері с. Долинівка прийняла рішення про приєднання до ПЦУ. Також на Житомирщині депутати вимагають в УПЦ МП покинути РПЦ, або впродовж 48 години звільнити храми.

    Найсвіжіше

    Популярне