Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Громада УПЦ у Первомайську просить митрополита Онуфрія про автокефалію (відео)

    Громада Української Православної Церкви Святого архістратига Михаїла, що у місті Первомайську та належить до Вознесенської єпархії, звернулася до митрополита Онуфрія — предстоятеля УПЦ в Україні.

    Як пише видання Новости N, починає та закінчує звернення священик, який наприкінці представився протоієреєм Романом Михайлюком. У записі звернення також беруть участь члени парафії, як літні, так і діти. Загалом їх близько 30 осіб.

    – В останні роки наша громада зберігала, наскільки це було можливо, чистоту православної віри. Протягом усіх цих років розуміли важливість молитовного єднання з Російською Православною Церквою і тим самим з усім православним світом. Але 24 лютого Російська Федерація без оголошення війни напала на нашу країну, знищує наші міста, села, знущається з наших людей, дітей. За весь час війни ми жодного разу не почули слів засудження цієї братовбивчої війни на території нашої незалежної України. Ні від духовенства, ні від російського народу, а тим паче від патріарха московського. І тому, ваше блаженство, просимо вас від імені всієї громади найближчим часом, коли це буде можливо, зробити все для того, щоб Українська Православна Церква набула статусу автокефалії на чолі з вами, як предстоятеля, і ми стали вже національною церквою українського народу з приклад інших народів – Польщі, Грузії, Чехії, – закликали члени громади.

    Найсвіжіше

    Популярне