П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з представниками ГУР, ЗСУ, НГУ, національної поліції та інших силових відомств

    Предстоятель помісної Української Православної Церкви 20 квітня 2022 року зустрівся у Митрополичому домі з представниками силових відомств держави, інформує Духовний Фронт України з посиланням на сайт ПЦУ.

    У зустрічі, зокрема, взяли участь Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський з заступником генерал-майором Олександром Голоднюком, Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України бригадний генерал Кирило Буданов, Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебедь, заступник Голови Національної поліції України генерал поліції 3-го рангу Олександр Фацевич та генерал-майор Служби безпеки України Олександр Куць.

    Під час спілкування сторони обговорили низку питань, що стосуються триваючої повномасштабної російської агресії та актуальної ситуації в нашій країні. Окрім того, мова йшла про духовну підтримку українських воїнів, яку надає Церква через інститут військових капеланів.

    «Українці спрадавна були вправними воїнами і відзначалися військовою мудрістю. В цій війні Росія воює вже не просто без українців на своєму боці, а проти нас. При цьому ворог вчиняє страшні злочини, які інакше як звірствами назвати не можна. Тому з Божою допомогою ми маємо докласти усіх зусиль, щоб в єдності здолати це зло та захистити Батьківщину і ми неодмінно цього досягнемо», – зазначив Митрополит Епіфаній.

    На завершення зустрічі Його Блаженство благословив захисників України, побажав їм сили й наснаги та привітав з прийдешнім святом Світлого Христового Воскресіння.

    Нагадаємо, 20 квітня предстоятель ПЦУ передав благодійну допомогу від УПЦ США постраждалим жителям Бучі, Василькова та Ірпеня. Також митрополит Епіфаній освятив паски, які поїдуть на передову до воїнів-захисників Батьківщини.

    Найсвіжіше

    Популярне