Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Маріуполі війська рф скидають авіабомби на укриття з цивільними

    Російські війська скидають авіабомби на металургійний комбінат “Азовсталь”, що в Маріуполі. В підземних укриттях якого знаходиться, за даними Маріупольської міської ради, не менше тисячі людей. Переважно це жінки з дітьми та літні люди, пише Суспільне. 

    “Я із трьома дітьми. Тут умови не дуже для дітей. Ні навчання, жодного розвитку. Їжі небагато. У дітей вже геть і зуби псуватися почали, й вітаміну Д не вистачає, сонця не вистачає”, – говорить жителька Маріуполя.

    Місцеві жителі кажуть, що їжею у бомбосховищі допомагають українські військовослужбовці. Діти роблять іграшки із підручних матеріалів.

    “Найменший зовсім плаче. Він спить і сіпається. У старших депресія починається. Сумують за мирним життям. Останнім часом дуже страшно. Навіть страшно піднятися просто у вбиральню”, – ділиться жителька Маріуполя.

    Люди живуть у бомбосховищі на комбінаті «Азовсталь» майже два місяці. Просять евакуацію. За словами командиру полку «Азов» Дениса Прокопенка, російські солдати стріляють по мирному населенню з усіх видів озброєння.

    “Російські окупанти та колаборанти з ЛДНР свідомо знаючи, що тут цивільні, скидають авіаційні протибункерні бомби. Обстрілюють ракетами та всіма наявними артилерійськими засобами. В тому числі з кораблів”, – каже командир полку “Азов” Денис Прокопенко.

    За словами віцепрем’єрки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, у Маріуполі росіяни вкотре відмовляються надати коридор для виходу місцевих жителів у напрямку Бердянська.

    Найсвіжіше

    Популярне