Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Молдови затвердила заборону георгіївської стрічки і символів “Z” і “V”

    Президент Молдови Майя Санду затвердила прийняту раніше парламентом країни заборону на георгіївську стрічку і символи “Z” і “V”. В країні забороняється використання символіки, яка пропагує російську агресію в Україні.

    Про це повідомляє Аdevarul.ro.

    При цьому президент запевнила своїх громадян, “що вони й надалі зможуть вшановувати пам’ять героїв, які воювали у Другій світовій війні”.

    “Ми пам’ятаємо про жертовність героїв. Ми знаємо, якою дорогою була тоді ціна миру. Щонайменше 100 000 людей у ​​Молдові втратили життя, щоб ми жили в мирі. Тому спекуляція перемоги 1945 року з метою сприяння військовій агресії проти України сьогодні є образою пам’яті наших батьків, дідів і бабусь, які віддали своє життя, щоб ми жили в мирі”, – заявила Санду.

    Як зазначили у виданні, людей, які будуть використовуватимуть в Молдові подібну символіку, в тому числі в соцмережах, штрафуватимуть.

    Нагадаємо, нещодавно парламент Молдови в третьому читанні прийняв закон, згідно з яким на території країни забороняється використання георгіївських стрічок, символів “Z” і “V”.

    Ініціатива передбачає штрафи в розмірі від 4500 до 9000 леїв (від 250 до 500 доларів) за виготовлення, публічне використання або пропаганду екстремістської або військової символіки.

    Найсвіжіше

    Популярне