Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з родинами, які постраждали від російського нападу

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 19 квітня 2022 року зустрівся з родинами з Бучі, Василькова та Ірпеня, які постраждали від нападу російських військ.

    Про це пише пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Десять родин з дітьми, зазнавши горя війни від неспровокованої атаки агресора, завітали цього дня до Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, щоб поспілкуватися з Предстоятелем помісної Української Православної Церкви.

    Люди ділилися власними історіями про загибель близьких, страшні злочини окупантів, від яких холоне в жилах кров і свій дивовижний порятунок.

    Митрополит Епіфаній звернувся до гостей, закликаючи їх шукати розради і душевного заспокоєння в Бозі й молитві до Нього та завжди покладатися на Господа, а також на Збройні сили України, які дають достойну відсіч російським загарбникам.

    «Те, що я почув викликає невимовний сум і співчуття. Цьому свідомому демонічному злу немає і не може бути ніякого виправдання. Суд Божий неодмінно чекає на агресора, який до того ж чинить страшні злочини – вбиває та катує мирних мешканців. Все це свідчення безпосередніх учасників подій, лише безмежно цинічні особи, для яких немає нічого святого, можуть називати ці злочини вигадками чи постановками», – зокрема сказав Блаженнійший владика.

    На завершення зустрічі Його Блаженство передав кожній родині Великодні кошики та фінансову допомогу.

    Проект допомоги постраждалим родинам втілено завдяки тісній співпраці Православної Церкви України та Української Православної Церкви США за безпосередньої участі митрополита Ієрапольського Антонія (Щерби) та архієпископа Памфільського Даниїла (Зелінського).

    Найсвіжіше

    Популярне