Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії зупинилося виробництво ЗРК, працівників заводів відправляють у відпустку або на війну

    «Ульяновський механічний завод», що задіяний у виробництві зенітно-ракетних комплексів, які стоять на озброєнні російської армії, зупинив роботу через відсутність комплектуючих. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

    «Виробничі потужності «Ульяновського механічного заводу» (АТ «УМЗ», Ульяновськ) фактично зупинено. «УМЗ» – виробник радіолокаційних систем та засобів протиповітряної оборони ближньої і середньої дальності для сухопутних військ ЗС РФ (ЗРК «Бук», ЗРК «Куб», ЗГРК «Тунгуска»)», – йдеться в повідомленні.

    Причинами критичного стану виробництва стало використання великої кількості комплектуючих та електронних компонентів у виготовленні продукції військового призначення. Донедавна основним постачальником російського ВПК була Німеччина. Але із початком вторгнення на територію України будь-яку співпрацю було припинено.

    Зі слів співробітників, продовжувати виробництво власними силами завод не в змозі, оскільки у ході технологічного процесу не використовується «практично нічого російського».

    «Наразі керівництво заводу шукає можливості обійти санкції та налагодити постачання через треті країни (зокрема, Казахстан). Але такі схеми призводять до значного подорожчання комплектуючих через необхідність платити за послуги країнам-посередникам. Але це не передбачено бюджетом і збільшити його немає можливості», – повідомляє українська розвідка.

    Також зазначається, що працівникам надають вибір: йти у неоплачувану відпустку або підписувати контракт зі збройними силами для участі у війні в Україні. Рекомендована посада – «оператор-навідник» ЗРК «Бук». Пропонована зарплатня – 50000 рублів на місяць.

    Найсвіжіше

    Популярне