Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Зоря: ключова причина війни – розрахунок путіна, що глобальний Захід не буде здатним захистити Україну

    Розрахунок путіна, що глобальний Захід не буде здатним захистити Україну та протистояти Росії – одна з ключових причин війни. Його впевненість, що відносини з Москвою для західних лідерів попри все будуть важливішими за «колишню радянську республіку».

    Так вважає архієрей Православної Церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

    Впевненість, заснована на сотнях реальних доказів і прикладів, пише він у своєму блозі у соцмережі.

    “Путін не думає нападати на Китай чи США, бо знає, що отримає потужну відсіч.
    А ставлення багатьох на Заході до України, як до «історичної сфери інтересів Росії», помножене на очевидне бажання обходитися декоративним обуренням і глибоким занепокоєнням замість рішучих дій – створило у путіна враження, що Україна є відносно легкою здобиччю.  Відтак риторика про «братні народи» Росії та України, яких «розсварила політика (чи навіть персонально путін)» в устах лідерів та інституцій глобального Заходу стала тим, чого вони, можливо, не хотіли і чого до кінця не розуміють: спонуканням путіну почати війну.

    Тому безперечно, що ворог і винуватець війни – Путін. Як Гітлер був винуватцем розпалювання ІІ Світової війни.

    “Але сліпота і недалекоглядність багатьох лідерів Заходу, які вчасно не зрозуміли намірів ГІтлера/Путіна, і своїм бажанням миру «за будь-яку ціну» лише спонукали ворога до війни – не знімає з цих лідерів провини. Не дарма ж є приказка про шлях, вистелений благими намірами…2 – написав Зоря.

    Найсвіжіше

    Популярне