Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Українське громадянство Медведчука не є перешкодою для його обміну – Венедіктова

    Українське громадянство депутата Віктора Медведчука не є перешкодою для його потенційного обміну з російською стороною, заявила в ефірі телемарафону генпрокурор Ірина Венедіктова, передає “Радіо свобода”.

    За її словами, у разі згоди сторін – РФ, України і самого Медведчука – політик може бути обміняний на українських військовополонених і заручників, яких утримує Кремль.

    «Я вважаю, що якщо громадянин України дає згоду на такий обмін, то такий обмін цілком можливий», – сказала Венедіктова.

    Генпрокурор зазначила, що для проведення обміну не обов’язкове винесення судового вироку у справі Медведчука, проте є інші нюанси.

    «Давайте їсти слона частинами – тобто, подивимося, як просуватиметься, і чи взагалі захочуть росіяни собі Медведчука, чи можливо це взагалі теоретично. Чи захоче Медведчук такого обміну. Тобто, теоретично ми думаємо, що захоче. Тому дивитимемося, як ітиме процес, і далі вже дивитимемося технічну сторону цього процесу», – сказала Венедіктова.

    Вона додала, що запобіжний захід, який був у Медведчука до зникнення (домашній арешт), має бути змінений – на тримання під вартою.

    «Ми будемо на цьому наполягати – суто тримання під вартою», – зазначила генпрокурор.

    Раніше у Кремлі відхилили пропозицію Зеленського обміняти Медведчука на полонених українців, а Речник путіна засумнівався в справжності фото затримання проросійського політика.

    Нагадаємо, стало відомом, що ФСБ хотіла вивезти Медведчука до Придністров’я та підготувала двійників. 

    Найсвіжіше

    Популярне