П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ФСБ хотіла вивезти Медведчука до Придністров’я та підготувала двійників — СБУ

    Федеральна служба безпеки Росії намагалася вивезти народного депутата, кума президента РФ Віктора Медведчука спочатку до Придністров’я, а потім до Москви.

    Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов під час національного телемарафону, передає Суспільне з посиланням на пресслужбу відомства.

    За його словами, російські спецслужби організували власну операцію для переправлення Медведчука до Придністров’я, а потім – до Москви. До її реалізації залучили навіть представників злочинного світу та корумпованих правоохоронців. Баканов зазначив, що ФСБ намагалася максимально замаскувати свої плани. Зокрема, вона вкидала дезінформацію та фейкові “зливи” про те, що політик начебто вже за кордоном, намагалася організувати “липові” маршрути для евакуації Медведчука і пустити СБУ хибним слідом.

    “Навіть підготувала “псевдо-Медведчуків” для відведення уваги. Насправді Медведчука під виглядом військового ЗСУ нібито у супроводі колег хотіли довезти до українського кордону. Там – човном переправити до так званої “Придністровської Молдавської Республіки”, де на нього вже чекала евакуаційна група спецпризначенців ФСБ. Вони й повинні були доставити Медведчука до Москви. Але завдяки СБУ реалізувати цей план не вдалося”, – розповів очільник СБУ.

    Він зазначив, що контррозвідка СБУ прорахувала десятки версій, чітко визначила справжній маршрут і з’ясувала місце прибуття евакуаційної групи ФСБ. У результаті Медведчук був затриманий під час виїзду з Київської області. При цьому його супроводжували українські правоохоронці, які, за словами Баканова, понесуть покарання.

    За його словами, це була “складна і небезпечна для багатьох її учасників операція, яка тривала близько місяця у воєнних умовах”.

    “Президент дав доручення, і ми активізували усі можливості, аби це доручення виконати та знайти пана Медведчука”, — сказав він.

    Баканов додав, що тепер на Медведчука чекає суд, обрання запобіжного заходу і “заслужене покарання”.

    Крім того, СБУ повідомила про затримання особистого охоронця Медведчука. Він розповів, що його господар переховувався у приватному будинку на території Києва зі своїм кухарем та охороною. При цьому, за “легендою”, цей будинок нібито орендує сім’я з Італії. Охоронець зазначив, що кум Путіна сподівався на допомогу російських спецслужб і готувався до втечі.

    Нагадаємо, Речник путіна не вірить в затримання Медведчука. 12 квітня Зеленський повідомив про проведену спецоперацію СБУ із затриманням Медведчука.

    Найсвіжіше

    Популярне