П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Віряни готуються до Великодня. Якими будуть обмеження щодо проведення богослужінь у Запоріжжі

    Великодні богослужіння відбуватимуться з урахуванням обмежень воєнного часу та комендантської години: нічних служб не буде, а у разі загострення воєнної ситуації люди мають залишатися вдома.

    Таке спільне рішення ухвалили під час зустрічі 14 квітня в Запорізькій військовій адміністрації влада та представники релігійних конфесій.

    Під час зустрічі голова Запорізької ОВА Олександр Старух та керівник ГУНП області Микола Лушпієнко звернулися до релігійних діячів з проханням максимально забезпечити безпеку вірян.

    Представники конфесій повідомили, що вже переносять богослужіння з врахуванням обмежень комендантської години та відмовляться від проведення нічних служб. У разі ж загострення воєнної ситуації людей проситимуть залишатися вдома.

    Я б хотів одразу зупинити всі непотрібні розмови наших диванних експертів, які люблять розколювати та розхитувати наше суспільство про те, що церкви йдуть на відступлення від якихось канонів, зокрема про те, що це неправильне святкування Великодня. Так є церковні устави та приписи, але так само є й правило, що особливі умови вимагають особливих підходів“, – прокоментував ситуацію єпископ Запорізький та Мелітопольський, владика Фотій.

    Владика нагадав, що неподалік від Запоріжжя йдуть військові дії, тому ті напрацювання, що виробила церковна адміністрація спільно з військовою, направлені, перш за все, на те, щоб зберегти життя і водночас відправити святкові богослужіння.

    Найсвіжіше

    Популярне