П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископи всіх церков вперше спільно освятять паски в Івано-Франківську

    В Івано-Франківську три єпископи різних конфесій вперше спільно освятять паски. Дійство відбудеться у суботу, 23 квітня, перед Великоднем. Окрім того, для переселенців організують додаткові освячення пасок у франківських школах.

    Про це повідомляє zaxid.net.

    Про плани спільного освячення пасок в Івано-Франківську повідомив мер міста Руслан Марцінків під час ранкового ефіру у четвер, 14 квітня, на радіо «Західний полюс». Міський голова зазначив, що це буде перше спільне освячення пасок всіма єпископами для того, щоб усі мешканці міста і переселенці з інших регіонів України могли відчути свято.

    «У суботу перед Великоднем о 14:30 відбудеться освячення пасок вперше в Івано-Франківську всіма єпископами всіх Церков. Тобто вийдуть на площу біля ринку і троє єпископів посвятять паски. Тому що розуміємо, що більшість переселенців є різних конфесій, ми хочемо, щоби люди прийшли і відчули той момент радості великодніх свят, хоч в країні йде війна», – сказав Руслан Марцінків.

    Також міський голова додав, що у всіх школах Івано-Франківська, де зараз проживають переселенці, також проведуть освячення пасок: «Зараз ми готуємо до великодніх свят, щоби у кожній школі, де проживають внутрішньо переселені особи, було освячення пасок», – зазначив Руслан Марцінків.

    Найсвіжіше

    Популярне