П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    роспропаганда і спецслужби рф успішно співпрацюють з, так званою, УПЦ мп на шкоду Україні

    Не зважаючи на всі спроби удавати із себе патріотичну українську релігійну організацію, російська православна церква в Україні (так звана УПЦ мп) продовжує активно співпрацювати із спецслужбами російської федерації та пропагандистськими джерелами кремля.

    Зокрема, духовенство моспатріархату усіляко сприяє процесу демонізації Збройних сил України, звинувачення захисників та захисниць України у злочинах проти цивільного населення, а також, надають потрібні інформаційні приводи, для поширення антиукраїнських настроїв в інформаційному полі росії.

    Такий висновок можна зробити на підставі оприлюдненого повідомлення на пропагандистському телеграм-каналі “СИЛОВИКИ”.

    Там, у вже звичній для себе манері росіяни звинувачують ЗСУ в обстірлах культових споруд, що належать УПЦ мп.

    “Кадри зі Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря. Одразу після того, як українські військовослужбовці відійшли від селища Микільське (Волноваського району Донецької області, – ред.), вони заходились методично його руйнувати. Близько 300 мирних мешканців населеного пункту та його околиць ховаються в монастирі, але солдат ЗСУ це не спиняє, і вони продовжують обстріли території храму”, – йдеться у повідомленні пропагандистів.

    По-перше, варто нагадати, яке символічне значення для роспропаганди має вказане місце. Миколо-Василівська обитель – це монастир, який було збудовано віктором януковичем для свого духівника – відомого отця Зосіми (Сокура).

    По-друге, важливо розуміти, що таке повідомлення не з’явилося б без тісної співпраці духовенства УПЦ мп з окупантами.

    І, по-третє, кремль відчайдушно намагається створити вагомий інформаційний привід для продовження програшної для себе війни проти України та нанесення ракетних ударів по, так званим, центрам прийняття рішень – органам державної влади України. Захист православних – це якраз той привід, який чудово служить пропагандистам кремля не один місяць.

    Тож усі спроби кліру УПЦ мп створити свій уявний образ, як патріотичної української релігійної організації, яка підтримує свій народ, розбиваються об такі факти цинічної співпраці з російським окупантом.

    Найсвіжіше

    Популярне