П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпру: путін при здоровому розумі? його дії відчать про те, що він не є християнином

    «Те, що робить президент росії путін, не має сенсу. Це неприйнятно», – сказав архієпископ Кіпрський Хризостом ІІ у виступі на державному телебаченні Кіпру РІК.

    “Ми засуджуємо вторгнення росії в Україну”, – сказав він. Архієпископ Кіпрський Хризостом наголосив, що немає логіки в тому, що президент рф робить в Україні, зазначивши, що дії путіна свідчать про те, що він не є християнином.

    Він також поцікавився, чи російський президент розумний. На запитання, чи може ієрарх благословити війну, він пояснив, що може благословити оборонну війну. “Якщо Туреччина оголосить нам війну, я піду першим”, – сказав він.

    Тоді Архієпископ Кіпрський наголосив, що Церква Кіпру має синодальну систему, але ми не даємо їй функціонувати.

    «Я намагаюся утвердити цей демократичний принцип у всіх. Кожен хоче зробити свій внесок. Позавчора митрополит Тамасос ​​через третю особу повідомив мені, що їде за кордон. Я запитав, куди він їде. Я сказав, що якщо він має намір їхати до Москви, то не повинен, тому що зовнішня політика Церкви проводиться не єпископами, її проводять Предстоятель. Потім я почув, що він їде в Україну, врешті опинився в Польщі. Де він отримав схвалення? Бачиш, як ми поводимося? Деякі не поважають Синод і Церкву. Ми поклялися служити церкві. Церква – це не будівля, а всі люди. Іноді у нас немає моралі, і це мене засмучує. Цей острів залишився грецьким, тому що у нас була церква, на жаль, зараз її рівень знизився. ”

    Звертаючись до Синоду, він сказав, що завжди був і є суворим. «Ми можемо не погодитися з Президентом Республіки, але вся картина, яку ми обидва показуємо, полягає в тому, що у нас дружні стосунки, дуже дружні стосунки. Сперечатися – це не погано. Звинувачувати його — погано».

    З приводу кіпрського питання він сказав: «Якщо всі брати не розуміють, що позиції не мають задовольняти амбіції як в державі, так і в Церкві, ми робимо щось не так. Коли його номінували, моєю метою було зробити надрізи, які потрібні Церкві, і я дякую Богу, що мені це вдалося».

    Найсвіжіше

    Популярне