Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Я передав у Ватикан реакцію з України», – Апостольський Нунцій про спільне стояння під хрестом українки і росіянки

    Новина про те, що цієї п’ятниці під час Хресної Дороги з Папою Франциском українка і росіянка разом триматимуть хрест під час ХІІІ стояння, викликала бурхливу негативну реакцію в Україні. Відреагував на це Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас.

    У коментарі католицькому часопису Credo, нунцій, розповів, що вже вчора передав реакцію з України.

    Посол Ватикану в Україні каже, що сам він не організовуав би молитву таким чином, тому що примирення має прийти пізніше:

    «Примирення має настати тоді, коли агресія буде зупинена. І коли українці зможуть не тільки врятувати своє життя, але й свободу. І, звичайно ж, ми знаємо, що примирення відбувається тоді, коли агресор визнає свою вину і просить пробачення».

    Апостольський Нунцій каже, що незрозуміло чому під час XIII стояння Хресної Дороги, яку очолить цього року Папа Франциск у Колізеї, вже йдеться про примирення. І Ватикан вже знає про реакцію з України, наголошує він. Нунцій додає, що журналісти-ватиканісти вже відповідають на реакцію українців, наголошуючи, що ця молитва — це не політичний акт.

    Під хрест Ісуса допускаються і добрі, і погані, і агресори, і жертви, процитував архієпископ Вісвальдас Кульбокас коментарі ватиканістів. І цей скандальний момент — це також молитва до Ісуса, щоби Він спас всіх. Щоби зупинив агресора та підштовхнув його піти на примирення. І щоби врятував Україну, врятував людські життя, врятував сім’ї, врятував дітей, врятував свободу, врятував храми, врятував український народ.

    Архиєпископ Вісвальдас закликав дивитися на це не з політичного боку, а з молитовного, щоби Господь дарував нам в серці благодать прощення.

    Апостольський Нунцій в Україні каже про те, що ще можлива зміна «цього знаку».

    Можливо, буде змінено задум спільного стояння українки і росіянки під хрестом, адже Ватикан отримав реакцію.

    «Подивимося, яким буде кінцевий варіант», — каже Посол Ватикану в Україні.

    Додамо, що Апостольський Нунцій в Україні не покидав Києва під час війни, яку Росія розв’язала проти України, перебуваючи спільно з українцями під бомбами.

    Нагадаємо, Посол України у Ватикані Андрій Юраш також повідомив, що посольство працює над цим питанням, намагаючись пояснити неможливість реалізації такої ідеї та очікувані наслідки.

    Задум цьогорічної Хресної дороги у Колізеї прокоментував також Глава Української Греко-Католицької Церкви. «Думаю, що це невчасна ідея», — сказав Блаженніший Святослав Шевчук.

    Найсвіжіше

    Популярне