П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Друга армія світу»: росія отримує зброю для війни з Україною з Іраку через контрабандні канали Ірану

    російська федерація, яка вихвалялась своєю, нібито, другою армією світу, змушена звернутись до кримінальних каналів, щоб отримати зброю для війни проти України. Як стало відомо, кремль отримує боєприпаси та військову техніку з Іраку для бойових дій за допомогою іранських мереж із контрабанди зброї.

    Про це розповідає «Європейська правда», з посиланням на публікацію The Guardian.

    За даними видання, РПГ, протитанкові ракети, а також реактивні системи залпового вогню бразильської розробки були відправлені до росії з Іраку після невдалої кампанії москви в Україні у березні.

    Ракетний комплекс Bavar 373 іранського виробництва, схожий на російський С-300, також був подарований Москві владою Тегерана, за словами джерела, що допомагало організувати транспортування.

    У повідомленні підкреслюється, що використання злочинного світу, який займається торгівлею зброєю, сигналізуватиме про різку зміну російської стратегії, оскільки москва змушена спиратися на Іран, свого військового союзника в Сирії після нових санкцій.

    РПГ і протитанкові ракети, що перебувають у володінні «Хашд аш-Шаабі» (найпотужнішої групи шиїтів), були доставлені в Іран через прикордонний перехід Саламджа 26 березня, де вони були отримані іранськими військовими і доставлені в росію морем, сказав командир групи, яка контролює переправу.

    За словами джерела, 1 квітня «Хашд аль-Шаабі» також розібрала та відправила частинами Ірану дві самохідні реактивні системи залпового вогню Astros II бразильської розробки, відомі в Іраку як ліцензійна версія Sajil-60.

    «Нам все одно, куди йде важке озброєння. Все, що спрямоване проти США, робить нас щасливими», – розповів один із співрозмовників видання.

    Після цього три вантажні судна, здатні перевозити такі вантажі – два під російським прапором і одне під іранським – перетнули Каспійське море з іранського порту Бендер-Ензелі і прибули в астрахань.

    Найсвіжіше

    Популярне