П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Звернення про трибунал над моспатріархом Кірілом не підписав жоден єпископ і очільник УПЦ ПМ Онуфрій

    У списку підписантів звернення про “міжнародний церковний трибунал” над Кірілом немає жодного єпископа УПЦ МП. Тим більше там немає підпису очільника УПЦ МП митрополита Онуфрія, який досі продовжує поминати московського патріарха, як “велікого гаспадіна нашего Кіріла”, попри благословення злочинів рашистів Гундяєвим.

    Виходить що всі єпископи УПЦ МП на боці патріарха Кіріла, який підтримує концепцію “русского міра” і благословляє війну рашистів проти України? Отже, на відміну від тих небагатьох священників УПЦ МП, всі єпископи також підтримують війну Росії проти України?

    Нагадаємо, нещодавно в мережі з’явилось звернення до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кіріла. Понад 280 священників УПЦ МП вимагають “міжнародний церковний трибунал” над Кірілом, але продовжують залишатись в Московському патріархаті і не зробили ніяких кроків на возз’єднання з незалежною від москви Церквою – ПЦУ.

    Варто зазначити, що УПЦ МП раніше розірвала євхаристійне єднання із всіма Церквами, які визнали ПЦУ, як це зробила московська патріархія. Ніхто із підписантів у зверненні не покаявся за розрив євхаристійного єднання із Матір’ю Церквою Вселенським патріархом та за наклепи в сторону ПЦУ. Війна рф проти України триває вже 8 років і лише зараз в УПЦ МП зрозуміли чим займалась московська патріархія весь цей час.

    Найсвіжіше

    Популярне