П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: “Христос визволить Україну, на боці якої є правда”

    У другій половині 10 квітня Вселенський патріарх Варфоломій молився на утрені в церкві святого Миколая Цивалі де серед іншого згадав і про Україну. 

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на ec-patr.org

    Звертаючись до членів української громади, які відвідують храм, патріарх ще раз згадав про драматичні події в охопленій війною Україні та ще раз висловив свою підтримку дорогого українського народу.

    Він повторив, що теперішня війна є нечестивою та диявольською, і зазначив: «Ми за справедливість, за правду. Справедливість і правда з Україною, тому ми з Україною. Євангеліє говорить: “Пізнайте правду, і правда зробить вас вільними”. Ми, християни, віримо, що істиною є сам Христос. Значить Христос визволить Україну, на боці якої є правда. Ми всі з усього серця молимося, щоб ця катастрофічна війна закінчилася якомога швидше».

    В іншому місці у своїй проповіді він наголосив: «Цей Великдень 2022 року буде гірким Великоднем для наших братів-українців і не лише. Це буде кінець Страсної п’ятниці і наступить Воскресіння. Ті, хто не повернеться, стануть тисячами загиблих, жертвами цієї війни. Вони, як і всі, молитимуться з неба не лише за свободу та процвітання України, а молитимуться за правду, справедливість та мир у всьому світі. Константинопольська Мати-Церква завжди любила своїх духовних дітей в Україні. Тепер ми любимо вас сильніше. Щасливого Воскресіння!».

    На молитві були присутні єрархи Вселенського патріархату, а також Генеральний консул України в місті Едім пан Роман Недільський із представниками консульства, членами Української Громади та іншими вірянами міста та з-за кордону.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій засвідчив, що християнство чутливе до страждань людей. Також патріарх Варфоломій помолився за мир в Україні із главою католицького єпископату Польщі.

    Найсвіжіше

    Популярне